Filharmonija se u Zrenjanin vratila na velika vrata

0
122

Zrenjaninska filharmonija održala je na prepunom Trgu slobode još jedan koncert za pamćenje. Veliku pažnju javnosti izazvao je nastup svetski poznatog tenora Bele Mavraka

Na oduševljenje prisutnih posetilaca Zrenjaninska filharmonija održala je još jedan u nizu koncerata u Zrenjaninu. Sada već tradicionalno njihovim nastupom počinju programi na Trgu slobode u okviru Dana piva. Ove godine Zrenjaninska filharmonija je nastupila u punom sastavu zajedno sa Novosadskim big bendom, solistima Dankom Adamov, Mirnom Radulović, Zoranom Šandorovim i specijalnim gostom tenorom Belom Mavrakom. Na repertoaru su se našli svetski poznati hitovi disko muzike osamdesetih godina u kojima je publika uživala tokom višečasovnog koncerta. Uoči početka nastupa obratio se direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

 

Ove godine događaj je dodatno dobio na značaju činjenicom da se na bini našao jedan od proslavljenih operskih pevača Bela Mavrak koji je ostvario blistavu internacionalnu karijeru. Detinjstvo je proveo u Zrenjaninu i Mihajlovu i kako je istakao, koncerti u rodnom mestu za njega imaju posebnu čar jer je upravo ovaj grad zaslužan za njegov uspeh.

 

Filharmonija se u našem gradu vratila na velika vrata a to potvrđuju koncerti na Trgu slobode koji svake godine obaraju rekorde kako po broju posetilaca tako i po broju muzičara koji se pojavljuju na bini. Oni su dokaz da je ova vrsta događaja odavno bila potrebna našem gradu a nema sumnje da će se ovako lepa tradicija i nastaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here