Opasnost preti od ekološke katastrofe, a radnici “Radijatora” su ostali na ulici

0
321

Radnici već peti dan upozoravaju na opasnost od havarije u nekadašnjoj fabrici kotlova “Radijator”, koji je bez ikakve najave obustavio proizvodnju i ostavio neobezbeđen repro materijal.

Agonija kroz koju prolazi 220 radnika, koji su bez ikakve najave ostavljeni na ulici od strane beogradske firme “Nodular”, zakupca nekadašnjeg industrijskog giganta za proizvodnju radijatora, kotlova I uslužnog liva još uvek traje, a umesto rešenja, problemi se nagomilavaju.

Radnici ne kriju nezadovoljstvo, a dodatno su razočarani zbog izostanka podrške od strane gradskih čelnika.

Radnici traže podršku gradskih čelnika

 

Nesavesni zakupac, beogradska firma „Nodular“, pored radnika koje je ostavio sa neisplaćenim zaradama, ostavio je i neobezbeđene peći u kojima se nalazi 30 tona tečnog gvožđa.
Jučerašnji pokušaji radnika kikindske livnice da isprazne peći bili su bezuspešni, a dodatnu zabrinutost predstavlja više od 100 tona piralena, kancerogene materije koja je takođe neobezbeđena.
Milinko Dragutinović, rukovodilac elektro održavanja, je u izjavi za KTV televiziju objasnio kakve sve posledice mogu izazvati piralenske baterije, ako dođu u dodir sa plamenom koji bi mogao nastati prilikom požara zbog neobezbeđenih peći

 

Nečijom bezobzirnošću, vredni I ponosni radnici, preko noći su pretvoreni u socijalne slučajeve, a dodatno poniženje je to što im je umesto kolektivne nagrade za vredan i požrtvovani rad uručen kolektivni otkaz.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here