Neobezbeđen pružni prelaz u ulici Laze Kostića predstavlja opasnost po imovinu ali i po živote

0
172

Česti kvarovi rampe na pružnom prelazu u ulici Laze Kostića, stvaraju zabrinutost među meštanima, jer kako kažu “nije bezbedno ni za automobile niti za pešake”.

Naime, dok vozovi prolaze, rampa je – podignuta!

Iz razgovora sa stanovnicima ove ulice saznali smo da su na ovom prelazu česti kvarovi, odnosno da pružni prelaz više nije u funkciji nego što jeste.

Kvarovi su toliko česti da su se i mašinovođe već navikle, pa ovom deonicom prolaze sa velikom opreznošću.

 

Ulica Laze Kostića nalazi se u zrenjaninskom naselju 4. Jul, drugom po veličini naselju u gradu. Naselje broji blizu 12 hiljada stanovnika i prava je sreća što još niko nije nastradao na ovoj deonici.

U razgovoru sa stanovnicima ove ulice saznali smo da su se povodom ovog problema obraćali svima, kako oni kažu “od mesne zajednice do gradonačelnika”.

Dodatno nezadovoljstvo podgreva i činjenica da do sada ni jednom na lice mesta nije izašla saobraćajna i komunalna policija, i sasvim je opravdano pitanje zabrinutih sugrađana da li policija treba da štiti ili da kažnjava građane?

 

Verovatno treba da se desi neka tragedija da bi nadležni odreagovali i popravili to kako treba, priča zabrinuta sugrađanka i dodaje da ovo ipak nije mala stvar, jer pokvarena rampa predstavlja podjednaku opasnost i za pešake i za automobile.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here