U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin održano je predanje povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

0
110

Evropska komisija je 2007. godine proglasila 18. oktobar za Dan borbe protiv trgovine ljudima.

Od tada se u svim zemljama članicama EU organizuju aktivnosti na nacionalnom nivou kojima se želi skrenuti pažnja javnosti na opasnosti i posledice trgovine ljudima. Događaji koji se organizuju tim povodom imaju veliki preventivni značaj, jer informišu javnost o ovom fenomenu, koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Posledljih deset godina u Republici Srbiji se ovaj datum obeležava kao i u drugim zemljama Evrope – konferencijama, tribinama i drugim relevantnim aktivnostima koje dodatno rasvetljavaju problem pred očima javnosti. Tako je bilo i u Crvenom krstu Zrenjanin gde je održano predavanje o pomenutoj temi za učenike srednje Tehničke škole. Nešto više o obeležavanju Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima i o uključivanju Crvenog krsta rekla je Jelena Lugonja, samostalni stručni saradnik Crvenog krsta Zrenjanin i trener u borbi protiv trgovine ljudima

Akcija obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima sprovedena je i u centru Zrenjanina gde je bio postavljen informativni punkt sa ciljem da se prolaznicima skrene pažnja na širenje ovog problema.
Nakon predavanja, oformljen je i informativni punkt Crvenog krsta Zrenjanin u glavnoj ulici u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here