Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji dveju zemalja

0
84

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji dveju zemalja, posebno o konkretnim projektima ekonomske saradnje.  S tim u vezi je konstatovano da se od predstojećeg sastanka kopredsedavajućih Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju očekuje da da značajan podsticaj povećanju trgovinske razmene i ekonomskog napretka Srbije i Rusije.

Dvojica sagovornika su dogovorili i sledeće korake u pripremi zvanične posete predsednika Vladimira Putina, koja je najavljena u januaru. Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsednika Srbije, Vučić je rekao da je za Srbiju ogromna čast da ponovo ugosti predsednika Rusije, kao i da smatra da je njegov dolazak izraz poštovanja predsednika Putina za našu zemlju, kao i tradicionalnog prijateljstva dveju zemalja i bratstva dvaju naroda.

Predsednik Srbije je izrazio podršku Putinu na odlučnosti u sprovođenju penzione reforme, uveren da će ona ruskoj državi i ruskom narodu doneti ogromne koristi u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here