Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u utorak, 6. novembra, na Veb samitu u Lisabonu, koji je, po oceni Forbsa, najbolja tehnološka konferencija na svetu

0
96

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u utorak, 6. novembra, na Veb samitu u Lisabonu, koji je, po oceni Forbsa, najbolja tehnološka konferencija na svetu.

Na ovom skupu učestvuje veliki broj direktora i osnivača tehnoloških kompanija, startapova, predstavnika vlada, međunarodnih institucija i medija, koji će razgovarati o različitim aspektima uticaja tehnologije na svet i društvo.
Ana Brnabić će govoriti na panelu o lažnim vestima, zajedno sa izvršnom direktorkom Mozile Mišel Bejker i direktorom Gardijan medija grupe Dejvidom Pemselom.
Premijerka Srbije će učestvovati i na takozvanom intervjuu na sceni sa gde će se razgovarati o izazovima i rezultatima koje je Srbija postigla u oblasti razvoja tehnoloških industrija, kreativnih industrija i potencijalima novih tehnologija za ekonomski razvoj.

Tokom posete Lisabonu, Brnabić će se sastati i sa premijerom Portugala Antoniom Koštom.
Učešće na Veb samitu u Lisabonu predstavlja veliko priznanje i rezervisano je za svetske lidere u različitim oblastima.
Predsednica Vlade Srbije na ovogodišnjem samitu govori na dva panela, a panel o lažnim vestima održava se na centralnoj bini u okviru samita, pred približno petnaest hiljada učesnika.
Među učesnicima i govornicima Veb samita u Lisabonu su i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš, predsednik Majkrosoft korporacije Bred Smit, evropska komesarka za konkurenciju Margaret Vesager i mnogi drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here