Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa ministrom za ekonomski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravkom Počivalšekom

0
140

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa ministrom za ekonomski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravkom Počivalšekom. Dvijica ministara su razgovarali o daljem unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa između dve zemlje.

Kako je navedeno u Vladinom saopštenju, Ljajić i Počivalšek saglasili su se da u što kraćem roku predstavnici dva ministarstva sačine detaljan akcioni plan za zajednički nastup na trećim tržištima, sa posebnim akcentom na tržišta Kine, Vijetnama i afričkog kontinenta.

Takav akcioni plan imao bi za cilj povećanje izvoza Srbije i Slovenije na pomenuta tržišta, kao i privlačenje gostiju, posebno kineskih, uzimajući u obzir nove trendove i navike turista u svetu da tokom jednom putovanja posećuju više zemalja.

Rasim Ljajić i Zdravko Počivalšek su takođe dogovorili i održavanje turističkog foruma Srbije i Slovenije početkom iduće godine, čiji bi fokus bio na novim oblicima saradnje turističkih privreda dveju zemalja u oblastima banjskog i velnes turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here