Svečani prijem povodom devedeset pet godina postojanja Aero-kluba

0
97

Povodom obeležavanja devedeset pet godina postojanja Aero-kluba ‘’Novi Sad’’ u novosadskoj Gradskoj kući održan je svečani prijem na kojem su zaslužnim pojedincima  za unapređivanje rada Aero-kluba uručena priznanja.

Priznanja su dobili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, najstariji član Aero-kluba ”Novi Sad” Sava Ostojin, komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Želјko Petrović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO major Duško Žarković, kao i predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović.

U pozdravnoj reči nakon dodele priznanja, gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da su osnivači Aero-kluba od početka rada imali jasnu viziju kada su osnovali klub. Prema njegovim rečima , svima onima koji danas vode klub za nauk treba da bude ideja da klub mora uvek da ide korak dalje i da uz podršku svih  postoji jasna perspektiva Aero-kluba ‘’Novi Sad’

 

Danas Aero-klub ”Novi Sad” deluje na aerodromu ”Čenej”.  U organizaciji Kluba održavaju se velika nadmetanja u padobranstvu, jedriličarstvu i motornom letenju, a priređuju se i atraktivni aero-mitinzi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here