U sali Hotela Vojvodina održano je predstavljanje ,,Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom’’

0
171

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Stalna konferencija gradova i opština organizovali su u Zrenjaninu predstavljanje Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom”. Osnovni cilj skupa je predstavljanje novog Pravilnika koji uređuje bliže uslove za procenu potreba deteta, učenika i odraslog za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom kao i sastav i način rada interresorne komisije koju formira lokalna samouprava. Takođe, cilj okruglih stolova je i da se kroz dijalog, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za rad Interresornih komisija u lokalnoj zajednici. Nešto više o pravilniku rekla je Maja Knežević Romčević ispred Stalne konferencije gradova i opština.

Namera je da se kroz međuinstitucionalni dijalog analiziraju postojeće uloge i odgovornosti u ovoj oblasti, mapiraju izazovi i predlože moguća rešenja. Takođe potrebno je definisati zajedničke ciljeve i buduće aktivnosti. Sprovedena istraživanja su utvrdila da je potrebno pružiti dodatnu podršku i dodatno ojačati kapacitete lokalnih mehanizama kroz edukacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here