Skupština AP Vojvodine održala je svoju 26. sednicu koju  je pored šest tačaka dnevnog reda, obeležilo i uskraćivanje odgovora na postavljena pitanja pojedinih poslanika koja su upućena u skladu sa Poslovnikom o radu pokrajinske Skupštine.

Očigledna namera vladajuće skupštinske većine  je da se predloženim izmenama važećeg Poslovnika diskriminiše pravo glasa opozicionih poslanika na iznošenje sopstvenih stavova, čime se u znatnoj meri ukida i ustavno pravo na slobodno izražavanje.

Na početku sednice predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor je u skladu sa Poslovnikom o radu , a u vezi postavljanja pitanja poslanika koja su tiču nadležnosti Pokrajinske vlade, obavestio  prisutne i o pitanjima koja je uputio poslanik Srpske radikalne stranke Danijel Radić

Reagovao je i predsednik poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić koji je rekao da radikali nikada nisu jadikovali nad sudbinom promene Poslovnika.

On je rekao da će se radikali u parlamentu prilagoditi svakoj situaciji i da će gledati da u punom smislu i dalje  budu ’’glas naroda’’

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here