Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su otvaranju novog pogona italijanske kompanije „Kalcedonija“ u Kuli, koji će, kako je najavljeno, zaposliti tri stotine radnika

0
143

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su otvaranju novog pogona italijanske kompanije „Kalcedonija“ u Kuli, koji će, kako je najavljeno, zaposliti tri stotine radnika. Obraćajući se prisutnima na otvaranju pogona ‘’Kalcedonije’’ predsednik Aleksandar  Vučić je podsetio da je ovo peta fabrika „Kalcedionija” koja je otvorena u Srbiji i da se  uskoro planira otvaranje šeste u Kikindi. U fabrici u Kuli zaposleno je prvih sto radnika, a kako se proizvodnja bude širila biće zaposleno i preostalih tri stotine radnika

Predsednik Srbije je podsetio i da Italijanske firme u Srbiji zapošljavaju trenutno oko dvadeset pet hiljada  ljudi, dodajući  da je važno da se dobra vest o srpskom radniku daleko čuje.

Predsednik Upravnog odbora grupe „Kalceda“ Sandro Veronezi, istakao je da veruje da u Srbiji i AP Vojvodini postoji svetla budućnost bazirana na dobrim zaradama, i zato je i Kalceda tu kako bi širila  proizvodnju i obezbeđivala zarade.

Predsednik Opštine Kula Velibor Milojičić, se zahvalio Vladi Srbije i Pokrajinskoj vladi na podršci pri realizaciji ove investicije. On je  istakao i da će ovaj dan ostati upamćen kao novi početak za opštinu jer se posle trideset godina  godina otvaraju nova radna mesta.

Kompanija „Kalcedonia“ jedan je od najvećih svetskih proizvođača donjeg rublja, posluje u Srbiji deset godina i zapošljava tri hiljade pet stotina  radnika.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here