Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa francuskim ambasadorom Frederikom Mondolonijem o predstojećoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona i o situaciji na Kosmetu nakon taksi koje je Priština uvela na robu uvezenu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Predsednik Vučić je istakao da će tokom posete francuskog predsednika biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima Predsednika Srbije.
Predsednik Vučić posebno je istakao želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je poseta predsednika Francuske posle sedamnaest godina veliki napredak u odnosima dve zemlje.

Predsednik je rekao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i naglasio da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana. Vučić je istakao da su jednostrani potezi Prištine kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.
Aleksandar Vučić je naglasio da Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini, koja nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma.
Ambasador Mondoloni pozdravio je miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska podržava nastavak dijaloga.