Aleksandar Vučić u Nikoziji dočekan uz najviše državne počasti

0
86

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Nikoziji da je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio njegovu molbu da se angažuje na međunarodnom planu, te da će uputiti pismo svim evropskim liderima u kojem će ih upozoriti na moguće katastrofalne posledice svih poteza Prištine. Vučić je rekao da će  kiparski predsednik uputiti pismo svim liderima i da mu je zahvalan jer zna kako se čuje  glas  Anastasijadesa u svim evropskim metropolama.

Predsednik Vučić je zamolio predsednika Kipra da evropskim kolegama posebno ukaže na katastrofalne posledice najavljenog formiranja vojske Kosova. Vučić je rekao da je imao priliku više puta da mnogo toga nauči od predsednika Kipra. Predsednik je istakao da je ponovo zatražio savete zbog teške situacije u kojoj se Srbija nalazi, a  u koju je došla ne svojom krivicom, već potpuno nejasnom odlukom prištinskih vlasti da uvede tarife od sto odsto na robu koja dolazi na Kosovo i Metohiju. Vučić je zamolio predsednika Kipra da sve naše evropske partnere upozna sa katastrofalnim posledicama takve odluke.

Predsednik je istakao da je Srbija posebno zahvalna i ministru inostranih poslova Kipra na podršci koju je ta zemlja dala Srbiji u Interpolu, jer Kipar nije samo glasao za Srbiju, već se borio kao što se borila i srpska  delegacija protiv zahteva Prištine.

Predsednik Vučić je rekao da je sa kiparskim kolegom razmatrao sve vidove saradnje u različitim oblastima, od razmene znanja i saznanja u oblasti prosvete, kulture, pa do korišćenja dela gasa koji bi mogao da dođe do Srbije iz Bugarske jer je Srbija oslonjena na ruski gas.

U prisustvu predsednika Srbije i Kipra, Aleksandra Vučića i Nikosa Anastasijadisa nadležni ministri dve zemlje potpisali su u Nikoziji potpisali i više bilateralnih sporazuma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here