Predstavnici Saveza za Srbiju predstavili su pre nekoliko dana  Belu knjigu izbornih neregularnosti na lokalnim izborima u Lučanima i istakli da je to krunski dokaz da u Srbiji nema slobodnih i poštenih izbora.

Kako je navedeno iz Saveza , pod ovakvim uslovima izbora više neće biti. Jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa smo pitali da li je to definitivna odluka ove opozicione grupacije

Kako su objasnili osnivači Saveza za Srbiju, u Beloj knjizi je  predstavljeno niz zloupotreba – finansijske neregularnosti, administrativne i političke zloupotrebe kao i pritisci. Sve je dokumentovano i biće upućeno svim nadležnim organima, stranim ambasadama i parlamentu EU. Kao ujedinjena opozicija Savez će se boriti kako je rečeno, za fer izborne uslove oko kojih su usaglašeni stavovi i dok se ti uslovi ne ispune, neće se priznavati izbori u SrbijiPredsednik Dveri i jedan od osnivača Saveza, Boško Obradović zatražio je hitnu ostavku državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, koja je na dan izbora bila u policijskoj stanici u Guči. Kako je naveo, Hrkalović po zakonu o policiji, nema pravo da sa svojom političkom funkcijom komanduje časnim policajcima.