Novogodišnji koncerti 30. i 31. decembra i 1. januara, Beograđane će koštati ukupno 420 000 evra

0
142

Novogodišnji koncerti 30. i 31. decembra i 1. januara, Beograđane će koštati ukupno četiri stotine dvadeset tri hiljade sto sedamdeset dva evra, pa će doček biti više nego duplo skuplji nego pošle godine. Najskuplji su nastupi pevača Harisa Džinovića pedeset šest hiljada evra, Bajage i Instruktora četrdeset četiri hiljade sedam stotina evra, Rudimentala četrdeset pet hiljada evra i Saše Kovačevića četrdeset dve hiljade sedam stotina evra, objavio je portal Istinomer.

Pored tih nastupa koji ukupno koštaju više od sto osamdeset osam hiljada evra, u okviru trodnevnog dočeka nastupaće i Disciples čiji nastup košta trideset jednu hiljadu dvesta pedeset evra, Dejan Petrović Big Bend dvadeset pet  hiljada četiri stotine evra, Rasta dvadeset dve hiljade trista evra, Stereo MC’s dvadeset dve hiljade evra i drugi.

Svi ti nastupi deo su javne nabavke Centra beogradskih festivala –CEBEF za odabir izvođača u glavnom programu, koja je raspisana 24. decembra. Kako je rečeno iz CEBEF-a, s obzirom na to da je u pitanju pregovarački postupak, te cene su i konačne. Pre desetak dana, sprovedena je i javna nabavka koja se odnosi na angažovanje izvođača u okviru pratećeg programa, a ugovorena cena je u tom slučaju bila devedeset dve hiljade šest stotina šezdeset dva evra.

U okviru pratećeg programa nastupaće Neverne bebe, DJ Munja, dečije grupe i drugi, a najavljena su i izvođenja različitih predstava za najmlađe.

Na taj način, cena svih angažovanih izvođača prevazilazi četiri stotine dvadest tri hiljade evra koliko će ukupno koštati doček Nove godine u Beogradu.

Prošle godine, koncerti su koštali duplo manje, odnosno oko sto devedest hiljada evra.

Kako je iz CEBEF-a objašnjeno operedeljeni novac za potrebe troškova manifestacije „Beogradske zime” uvećan je zbog usklađivanja sa finansijskim planom koji ne određuju oni sami, već gradski Sekretarijat za kulturu, kao njihov osnivač.

Izvođače, opet pak, ne bira ni Sekretarijat, a ni CEBEF, već odbor manifestacije „Beogradska zima” čiji su članovi nepoznati, a čiji je predsednik zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ko su članovi ne može se pronaći ni na sajtu te manifestacije, a taj odgovor nije dostavljen ni iz gradske uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here