Pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović najavio je da će se Nacrt zakona o sprečavanju korupcije, koji je u potpunosti usklađen sa preporukama Grupe država za borbu protiv korupcije- GREKO, naći u februaru na javnoj raspravi

0
166

Pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović najavio je  da će se Nacrt zakona o sprečavanju korupcije, koji je u potpunosti usklađen sa preporukama Grupe država za borbu protiv korupcije – GREKO, naći u februaru na javnoj raspravi. On je na konferenciji povodom završetka tvining projekta “Prevencija i borba protiv korupcije” rekao da će se  novim zakonom, obaviti  razgraničenje i jasno regulisanje pojmova kumulacije javnih funkcija i sprečavanje sukoba interesa

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici istakao je da borba protiv korupcije nije važna samo zbog priključivanja Srbije EU, već i zbog njenih građana i njihovog osećaja poverenja i sigurnosti.
On je naglasio da Evropska unija ohrabruje Ministarstvo pravde da izađe sa novim zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije jer to prvi korak u efikasnijoj borbi.
Predsednik Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Italije Rafaele Kantone istakao je da je borba protiv korupcije važna za socijalni progres zemlje ali je i strateški prioritet za pridruženje EU.
U uvodom izlaganju na konferenciji su se obratii i ambasadori Italije i Španije Karlo lo Kašo i Migel Fuertes Suarez, šef kabineta italijanskog ministra pravde Fulvio Baldi, pomoćnik ministra finansija Marko Jovanović i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.
Projekat je finansirala Evropska unija sa dva miliona evra i trajao je trideset  meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here