Milan Veruović o atentatu na Zorana Đinđića

0
1285

Nekadašnji telohranitelj premijera Zorana Đinđića, Milan Veruović, rekao je da je Vladimir Beba Popović svojevremeno izneo informaciju da su Britanska obaveštajna službe i ambasada u Beogradu imali saznanja da se na Đinđića priprema atentat.

U razgovorima za medije posle izlaska knjige’’Treći metak’’, nekadašnji telohranitelj premijera Zorana Đinđića, Milan Veruović rekao je da su deset  dana pre ubistva Đinđića ’’u Srbiju došli britanski obaveštajci koji su upozorili da se priprema atentat.’’ O toj informaciji su, kako je rekao Veruović, bili obavešteni Čedomir  Jovanović i zamenik ministra policije Nenad Milić, koji nisu ništa učinili. Milana Veruovića smo pitali da li  sada zna šta su razlozi ovakvog nepostupanja i da li je i to zanemarivanje  jedan od propusta u sprečavanju atentata na Zorana Đinđića.

Knjiga  „Treći metak“ Milana Veruovića i novinara Nikole Vrzića pred čitaocima se našla  pre pet godina. Ona osporava zvaničnu verziju događaja koji je promenio Srbiju, a suštinska teza je da je bilo tri pucnja, a ne dva. Jedini motiv za objavljivanje knjige „Treći metak“,  kako je rekao Nikola Vrzić, ’’jeste  istina o 12. martu, onome što je dovelo do atentata na Đinđića, i o posledicama koje je ubistvo ostavilo na Srbiju.’’

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here