27. marta u Narodnom pozorištu biće premijerno odigrana predstava „Komandant Sajler“

0
238

Na dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, u sredu 27. marta od 20 časova, premijerno će biti izvedena predstava „Komandant Sajler“ u režiji Nikole Končarevića

Predstava „Komandant Sajler“ koja je urađena po istoimenom delu Borislava Mihajlovića Mihiza biće premijerno izvedena na dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ 27. marta, kada se obeležava i Svetki dan pozorišta, dok će pretpremijera bit 26, a prva repriza 28. marta. Režiju potpisuje mladi reditelj Nikola Končarević, glavnu ulogu tumači Milan Kolak, kostimograf je Blagovesta Vasileva, a scenograf Miljena Vučković. Prema rečima direktora pozorišta Ivana Francuskog ovo je možda i jedna od najboljih novih predstava pozorišta.

Predstava „Komandant Sajler“ je diplomska režija Nikole Končarevića, nastala u okviru saradnje zrenjaninskog pozorišta i Akademije umetnosti iz Novog Sada.

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ će u toku aprila biti centar pozorišne umetnosti pošto će biti domaćin 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

Kada je reč o 2018. godini to je bila najuspešnija godina od osnivanja pozorišta i biće veoma teško nadmašiti je.

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ odlikovano je u februaru Sretenjskim ordenom drugog stepena za naročite zasluge u oblasti kulture, posebno pozorišne umetnosti, a povodom 180 godina rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here