Radarskom centru „Fruška gora“ predato 780 protivgradnih raketa

0
283

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je u prisustvu direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Jugoslava Nikolića, predao Radarskom centru „Fruška gora“ na korišćenje sedam stotina osamdeset protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji AP Vojvodine.

Sekretar Vuk Radojević je istakao da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, u neposrednoj saradnji sa Republičkim hidrometerološkim zavodom, koji je nadležni organ za organizovanje i sprovođenje mera protivgradne odbrane, realizuje ovu meru i da je za tu namenu izdvojio tridest  miliona dinara, što je za pedeset odsto više nego prošle godine.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić je potvrdio da država Srbija zajedno sa Pokrajinskom vladom na tri načina pomaže u sprovođenju protivgradne zaštite.

Radojević je izneo i da je Pokrajinski sekrtarijat, u cilju unapređenja protivgradne zaštite, pokrenuo i postupak izrade dve projektno-tehničke dokumentacije u vezi sa uspostvljanjem automatskih lansirnih stanica. Reč je o modelu koji već sprovodi resorno ministarstvo u saradnji sa Hidrometerološkim zavodom. Prvi korak će biti sproveden u okviru Radarskog centra na Fruškoj gori, imajući u vidu, njegov zanačaj na celokupnu poljoprivrednu proizvodnju koju pokriva, a reč je o voćarskim, povrtarskim i vinogradarskim kulturama.

Radojević je istakao da će Pokrajina nastaviti sa ovakvim sistemom ulaganja u želji da sačuva useve na svojoj teritoriji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here