Aleksandar Marton o poternici Inretpola za Mirjanu Marković

0
150

Potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je da bi svaka zemlja, pa i Rusija trebala da postupi po poternici Inretpola i da Mirjanu Marković izruči pravosudnim organima Srbije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je Vladu Srbije i sve nadležne državne organe da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje supruge bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i liderke Jugoslovenske levice Mirjane Marković iz Rusije, u kojoj se nalazi već šesnaest godina. Da li je zahtev za izručenjem realno ostvariv jer koliko je poznato Rusija ne udovoljava ovakvim zahtevima, pitali smo potpredsednika Izvršnog odbora Lige, Aleksandra Martona.

Liga socijaldemokrata Vojvodine  smatra da osim što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova, izručenje nekadašnje predsednice JUL-a  puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića. Ocenjeno je i da bi nadležnim organima Mirjana Marković puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemlje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here