Nemanja Šarović: Besmisleno je pričati o vojnoj neutralnosti naše zemlje

0
94

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je da je u okolnostima kada pojedine zemlje imaju aspiracije prema teritoriji Srbije besmisleno pričati o vojnoj neutralnosti naše zemlje.

Predsednik Vučić izjavio je da je odluka o vojnoj neutralnosti zemlje, racionalna i da zajedničkim vojnim vežbama sa NATO i Rusijom, „čuvamo svoju nezavisnost, samostalnost i suverenitet“. On je rekao i da je pozicija vojne neutralnosti Srbije najbolja u uslovima u kojima su SAD prva vojna sila sveta, iza koje su odmah Rusija i Kina, dok je Evropa po njegovim rečima, ekonomski najsnažnija sila ali bez vojne moći. Zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Nemanju Šarovića smo zamolili za komentar izjave predsednika Srbije.

Prema jednom istraživanju koje je sprovedeno prošle godine po oceni šezdeset odsto građana, Srbija treba da ostane vojno neutralna i da se sama, kao i do sada brine o svojoj bezbednosti, dok trideset odsto građana sigurnost zemlje vidi u približavanju Rusiji. Kako je objavljeno, svega sedam odsto ispitanih smatra da je za zaštitu spoljne i unutrašnje bezbednosti za Srbiju najbolje da se približi i sarađuje sa SAD i NATO-om.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here