Prijem za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba ,,Proleter 023’’

0
108

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić upriličio je prijem za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba ,,Proleter 023’’ koje su se plasirale u elitni rang takmičenja.

Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba ,,Proleter 023’’ plasirale su se u elitni rang takmičenja pa je tim povodom upriličen prijem u Gradskoj kući gde je članice i trenera kluba dočekao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima. Košarkašice “Proletera 023” godinama su u vrhu drugoligaškog takmičenja, a u prethodnoj sezoni, uz skor od 11 pobeda i 5 poraza, zauzele su drugo mesto i obezbedile plasman u elitno društvo o tome je nešto više rekao trener Marko Marinkov.

Koliko je bilo teško ući u prvu ligu rekla je članica ŽKK ,,Proleter 023’’ Milica Ratković.

Ovom prilikom se obratila i Nataša Kovačević, nekadašnja reprezentativka Srbije i ambasadorka predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci za žene.

Grad Zrenjanin ima dobru saradnju sa nacionalnim granskim savezima a odlična saradnja sa KSS rezultirala je održavanjem Evropskog prvenstva u košarci za žene koje će se održati u našem gradu. Zbog čega su ovakva sportska takmičenja važna za Zrenjanin rekao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Grad Zrenjanin biće domaćin D grupe Evropskog prvenstva u košarci za seniorke 2019. godine, a u “Kristalnoj dvorani” igraće reprezentacije Srbije, Rusije, Belorusije i Belgije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here