Dodeljena sredstva za osnivanja Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja

0
66

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisao je ugovor o dodeli bespovratnih sredstva za sufinansiranje osnivanja Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja.

Reč je o sredstvima koja su dodeljena putem Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu, koji je raspisao Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Ukupna vrednost projekta osnivanja Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja iznosi  dvadeset šest mioliona sto dvadeset pet hiljada dinara.  Novom Sadu je putem Javnog poziva dodeljeno dvadeset dva miliona dve stotine šest hiljada dinara, a Grad učestvuje sa  tri miliona devet stotina osamnaest hiljada dinara. Projekat podrazumeva adaptaciju i renoviranje objekta u centru Novog Sada, u Almaškoj ulici br. 4, u okviru kojeg će delovati sledeće službe: savetovalište za mlade, škola za trudnice, patronažne sestre i savetovalište za dojenje. Odobrena sredstva biće iskorišćena i za opremanje ginekološke ordinacije, sala za edukacije kao i za nabavku dva automobila, ali i za finansiranje početnog funkcionisanja škole roditeljstva i savetovališta za bake i deke.

Kako je rekla ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, za osamdeset pet  jedinica lokalne samouprave opredeljeno je šest stotina pedeset miliona dinara. Ona je napomenula da je lepeza mera lokalnih samouprava koje će biti finansirane veoma raznolika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here