Pokrajinska vlada nastavlja sa finansiranjem projekata u 13 lokalnih samouprava

0
18

Pokrajinska vlada, preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u ovoj godini sa 2,6 milijardi dinara finansira i sufinansira 15 projekata na teritoriji 13 lokalnih samouprava u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i razvoja sporta.

U oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji šest gradova i opština u AP Vojvodini, sa 791,6 miliona dinara nastaviće se ulaganje u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze, čime se poboljšava bezbednost svih učesnika u saobraćaju i doprinosi boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti. Za nastavak radova na izgradnji potpuno novog bulevara u Rumi, kao i za kompletnu rekonstrukciju Pavlovačke ulice, što će umnogome olakšati odvijanje saobraćaja prema Vrdniku, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici – ove godine je Opštini Ruma dodeljeno novih 200 miliona dinara. Gradu Subotici je dodeljeno dodatnih 150 miliona dinara za završetak izgradnje i rehabilitacije javnih puteva. I Opština Apatin nastavlja sa projektom rehabilitacije i izgradnje novih saobraćajnica, a novac je obezbeđen i za nastavak izgradnje ulica na teritoriji opštine Senta, rehabilitaciju javnog puta Srpska Crnja – Radojevo na teritoriji opštine Nova Crnja, kao i za drugu fazu radova na rekonstrukciji saobraćajnica sa infrastrukturom u ulicama Dimitrija Tucovića i Kneza Mihaila Obrenovića u Pančevu.

Sa ukupno 955 miliona dinara Pokrajinska vlada je podržala projekte lokalnih samouprava u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda. Za nastavak izgradnje sekundarne kanalizacione mreže, ukupne dužine oko 28,5 kilometara, u Feketiću, u opštini Mali Iđoš, ove godine je izdvojeno 500 miliona dinara.  Nastavlja se i podrška u rešavanju problema odvođenja otpadnih voda na teritoriji grada Pančeva, za šta je obezbeđeno dodatnih 80 miliona dinara. Opštini Kanjiža odobreno je dodatnih 100 miliona dinara za početak izgradnje kanalizacione mreže u naselju Vasiljevo, a Gradu Kikindi 150 miliona za izgradnju sekundarne atmosferske kanalizacije u delovima ulica Moravske, Jovana Sterije Popovića i Ivana Jakšića.

Pokrajinska vlada je obezbedila i 735,8 miliona dinara za nastavak projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a novac je dodeljen opštinama Bačka Palanka, Bačka Topola i Srbobran. Reč je o projektima koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanju zaposlenosti u Vojvodini. Biće nastavljeno finansiranje izgradnje kompleksa zatvorenih bazena u Bačkoj Topoli sa pratećim sadržajima – druga faza (505,6 miliona dinara), kao i uređenja centralne gradske zone u Bačkoj Palanci (162,9 miliona dinara) i centralnog gradskog trga u Srbobranu (67,3 miliona dinara). Za nastavak izgradnje fiskulturne sale u Putincima, u opštini Ruma, izdvojeno je 100 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here