Otvorena Međunarodna konferencija preduzetnica „Biznis na štiklama“

0
19

U Kongresnom centru „Master“ danas je otvorena sedma Međunarodna konferencija preduzetnica „Biznis na štiklama“, koja predstavlja najveći skup preduzetnica u zemlji i regionu. Okupljenim učesnicama obratili su se potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, koji je i na čelu Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, istakao je da je Savet prepoznao žensko preduzetništvo i dodao da je ekonomsko osnaživanje žena jedan od ključnih faktora napretka društva na šta se utiče mnogobrojnim merama podrške, posebno podsticanjem zapošljavanja.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je rekao da u saradnji sa Kabinetom potpredsednika Pokrajinske vlade i Savetom, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam zajednički razvija žensko preduzetništvo na teritoriji AP Vojvodine.

Prema rečima predsednice Udruženja „Biznis na štiklama“ Sofije Bajić, koja je ovom prilikom uručila priznanja za preduzetnicu godine, na samoj konferenciji se stiču informacije i znanja kako da se istraje uprkos ambijentu i okolini, uvreženim stereotipima u društvu, te kako da se postigne uspeh uprkos neizvesnostima.

Ovogodišnja konferencija namenjena preduzetnicama je fokusirana na izvore finansiranja, počev od raspoloživih javnih poziva i subvencija, te podsticaja za pokretanje sopstvenog biznisa, pa sve do sredstava namenjenih za razvoj postojećeg preduzeća, bilo da se radi o opremi, marketingu ili savetodavnim uslugama. Pored toga, učesnice imaju priliku da se upoznaju ili unaprede postojeće alate namenjene marketingu, plasmanu i prodaji, te načinima kako da dođu do potencijalnih kupaca, odnosno konzumenata proizvoda i usluga. Biće sagledane i mogućnosti za korišćenje prednosti digitalnog marketinga i društvenih mreža za brži rast biznisa

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here