Posle gotovo 40 godina počela rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici

0
22

„Radovi na rekonstrukciji Pozorišta ‘Dobrica Milutinović’ u Sremskoj Mitrovici su počeli, a finansiraju se novcem koji su obezbedili Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova i dodao da je investicija vredna gotovo 200 miliona dinara.

Mirović je istakao da je reč o sveobuhvatnoj rekonstrukciji i u građevinskom smislu i u pogledu nabavke najsavremenije opreme te da će završetkom radova umetnici imati mnogo bolje uslove za rad u kojima će moći u punom sjaju da  prikažu svoje  stvaralaštvo.

Predviđena je rekonstrukcija pozorišne sale, hola i krova. Nakon saniranja vlage planira se uređenje enterijera po najvišim estetskim i funkcionalnim standardima. Biće postavljen akustični materijal na zidovima i podu pozorišne sale, i ugrađeno moderno ozvučenje i rasveta. U planu je i završetak radova na sanaciji sistema grejanja i hlađenja u cilju poboljšanja energetske efikasnosti, kao i na elektroinstalacijama, što će omogućiti upotrebu savremene multimedijalne opreme.

Sredinom godine Pokrajinska vlada dodelila je ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine u jedanaest gradova i opština.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here