Jelena Pavlović rekla je da su zbog ideje o raskidu ugovora, klijenti banaka koji su podizali kredite u švajcarskim francima izgubili najmanje dve do tri godine kako bi ostvarili svoja prava

0
254

Član upravnog odbora Udruženja CHF Srbija Jelena Pavlović rekla je da su zbog ideje o raskidu ugovora, klijenti banaka koji su podizali kredite u švajcarskim francima izgubili najmanje dve do tri godine kako bi ostvarili svoja prava.

Odlukom Vrhovnog kasacionog suda da ukine pravosnažnu presudu kojom je zbog promenjenih okolnosti 2016. bio raskinut ugovor između jedne banke i korisnika stambenog kredita od sto četrdeset pet hiljada švajcarskih franaka i da slučaj vrati na početak prvostepenom sudu,  svojevremeno je poslalata jasna poruka. Ona je poslata i  građanima zaduženim u švajcarskoj valuti da treba da se sudovima obraćaju radi ništavosti indeksacije u švajcarcima. Da li je kod korisnika kredita u startu povređeno pravo na informisanje o bankarskoj usluzi koja se nudila? Ovo pitanje smo postavili članu upravnog odbora Udruženja CHF Srbija Jeleni Pavlović.

Nacrt zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima usvojen je nedavno na sednici Vlade Srbije, nakon čega je upućen u skupštinsku proceduru. Tim leks specijalisom rešava se problem koji postoji više od jedne decenije, a prethodili su mu teški pregovori koji su rezultirali kompromisnim rešenjem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here