Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao deo novoizgrađene biciklističke staze Novi Sad-Begeč

0
255

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je sa potpredsednikom vlade i ministrom turizma, trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem obišao deo novoizgrađene biciklističke staze Novi Sad-Begeč.

Sa ciljem unapređenja i razvoja biciklističkog saobraćaja, kao i turističkih potencijala grada, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala je izgradnju te biciklističke staze. U prvoj fazi, koja je realizovana 2017. godine, izvedeni su radovi od Dunavske ulice u Futogu do izlaska iz Futoga prema Begeču i to u dužini od hiljadu sedam stotina dvadeset sedam metara.

Ovu investiciju finansirala je Republika Srbija, posredstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Druga faza izgradnje biciklističke staze, koja je realizovana u 2019. godini, obuhvata deonicu od izlaska iz Futoga do Obalske ulice u Begeču, u dužini od četiri hiljade pet stotina četrdeset osam metara.  Tu investiciju zajednički su finansirali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Novi Sad, istakao je Miloš Vučević.

Ministar Rasim Ljajić je istakao da će bez ikakve sumnje, ovaj deo staze koji se gradi, biti kičma biciklističkog saobraćaja u Srbiji u narednim godinama.

Koridor Euro Velo 6 koji predstavlja jednu od najpopularnijih Evropskih ruta, ima početak na obalama Atlantskog okeana u Francuskoj, a zatim prolazi kroz Švajcarsku, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku i završava se u Rumuniji, na obalama Crnog mora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here