Ministar Krkobabić: Matica srpska će se priključiti projektu spasavanju sela u Srbiji

0
119

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić najavio je u Novom Sadu da će se Matica srpska uključiti u rad tima koji je formiran kako bi radio na spasavanju sela u Srbiji.

Krkobabić je, nakon sastanka sa predsednikom te institucije Draganom Stanićem, podsetio na to da u akciji obnove sela u Srbiji učestvuje i Srpska akademija nauka i umetnosti, te da je stoga jasno da podršku treba da pruži i Matica srpska kao najeminentnija i najstarija kulturno-naučna institucija u zemlji.

Krkobabić je ocenio da je ova akcija za spas sela, koju predvodi, jedna je od najvažnijih u Srbiji danas. Predsednik Matice srpske prof.dr Dragan Stanić je ocenio da je program revitalizacije sela izuzetno važan poduhvat za čitavu zemllju.

Predsednik Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti Dragan Škorić je rekao da je najvažnije da se zaustavi odlazak mladih sa sela, uz ocenu da je projekat “500 zadruga za 500 sela” najbolji koji je pokrenut u Srbiji, jer je kroz njega formirano više od četiri stotine zadruga.

Škorić je dodao da je tim projektom probuđena svest kod naših seljana da mogu opstati jedino ako se udruže u zadruge i druge vrste udruživanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here