Ocena izlagača i posetilaca Sajma poljoprivrede

0
87

Ocena izlagača i posetilaca je da je Sajam poljoprivrede u Novom Sadu  ove godine bio veći i kvalitetniji u odnosu na prethodne.

Utisak je  da su se izlagači bolje pripremili i imali zapaženije nastupe, Novosdadski sajam je unapredio dodatne sadržaje i organizovan je Poljoprivredni sajam kojim su svi zadovoljni.Bez obzira na kišu, poseta je na nivou prošle godine, i kroz kapije Novosadskog sajma prošlo je oko sto četrdeset hiljada ljudi.

Prvi put u istoriji Poljopivredni sajam imao je i Zemlju prijatelja, Tunis i Zemlju partnera, Italiju. Posle više od dvadeset godina organizovano je sedamnaest kolektivnih izložbi. Prvi put je održan Dan voćara, a premijeru je imala i Izložba genetskih potencijala, koja je promovisala autohtone rase stoke.

Prema preliminarnim podacima Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, vrednost ugovora i kreiranih ponuda za prodaju poljoprivrednih mašina iznosiće oko dvadeset miliona evra, što predstavlja petinu godišnjeg prometa na tržištu poljoprivredne mehanizacije. Strani izlagači su više nego zadovoljni. Odličan primer je Tunis. Ambasador Tunisa je najavio da očekuje da uskoro bude postignut  sporazum o robnoj razmeni između dveju zemalja, kao i da će uskoro u Tunisu biti organizovan forum na kojem će srpski privrednici predstaviti svoje proizvode.

Kada je reč o izložbi stoke, svi su dobro prodavali. Ipak, posebno se ističu odgajivači svinja koji su prodali sve, kao i oni koji su ponudili ovce, jer je više od osamdeset odsto izloženog na Sajmu prodato.

Izlagači koji su se predstavili u Hali 1a i Hali 6, a reč je o Izložbi hrane, uspeli su da svoje proizvode plasiraju na tržište zemalja u regionu i prošire distribuciju u našoj zemlji.

Odziv na Bi-tu-Bi susrete, bio je ove godine rekordan. Odazvalo se oko sto osamdeset kompanija iz sedamnaest zemalja, a održano je više od tri stotine sastanaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here