Dr Jovan Deretić: Vatikan bi sada želeo ‚‚da bude vatrogasac na Kosovu “

0
486

Publicista dr Jovan Deretić je komentarišući predloge da se katolička crkva uključi u rešavanje kosovskog problema, izjavio da bi Vatikan sada želeo ‚‚da bude vatrogasac na Kosovu iako je on zapalio vatru.‚‚

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar ponovio je svoj stav da bi i Katolička crkva trebalo da se uključi u rešavanje problema na Kosovu. Navodeći da Katolička crkva ima veliko iskustvo u pružanju pomoći pri rešavanju sličnih problema širom sveta, Hočevar je ocenio da bi bilo dobro da se na tom području još više sarađuje i po pitanju Kosova. Hočevar je naveo da bi se lakše došlo do rešenja na Kosovu, ukoliko Vatikan, zajedno sa Srbijom, razgovara o tom pitanju sa ostalim državama. Publicistu dr Jovana Deretića smo pitali kako komentariše stavove beogradskog nadbiskupa.

Pojedini funkcioneri aktuelne vlade kao što je ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić rekao je da reč i delo pape Franje uživaju prestiž u svetu i ocenio je da bi učešće Katoličke crkve, koja, kako je rekao, ima veliko iskustvo, doprinelo dijalogu Beograda i Prištine. On je podsetio i da Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova, ocenivši da to svedoči o ozbiljnosti i temeljnosti da se ne donose ishitrene odluke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here