Marina Nedeljković: Srbija mora da uvede kontramere

0
472

Članica Gradskog odbrora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu Marina Nedeljković izjavila je da bi država Srbija morala da uvede kontramere kao odgovor na uvođenje taksi samoproglašene republike Kosovo.

Srbija i Bosna i Hercegovina će, ukoliko Priština ne ukine takse za robu iz te dve zemlje do samita lidera Zapadnog Balkana u Parizu 1. jula, razmotriti uvođenje različitih modela kontramera, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. Da li će kontramere Srbije i BiH  imati svog efekta i šta one konkretno mogu doneti, glasilo je pitanje na koje je odgovor dala članica Gradskog odbrora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu Marina Nedeljković.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamenik predsedavajućeg Saveta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović složili su se tokom njihovog poslednjeg susreta u Sarajevu da bi dve države trebalo da zajednički nastupaju i sprovode koordinisane aktivnosti. Njihov cilj  bi bilo povećanje pritiska na kosovske vlasti za ukidanje taksi na robu uvezenu iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here