Sastanak Vučića i Palmera

0
73

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metjuom Palmerom, sa kojim je razgovarao o Kosovu i Metohiji, razlozima zastoja dijaloga između Beograda i Prištine, ali i bilateralnim i ekonomskim odnosima SAD i Srbije.

Predsednik Vučić je, nakon sastanka, izjavio da je sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom imao otvoren i konkretan dijalog.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, zadužen za Zapadni Balkan, Metju Palmer rekao je da su takse, koje je uvela prištinska vlast, prepreka dijalogu Beograda i Prištine, a time i njihovom evropskom putu, i da bi Vašington želeo da se one ukinu.

On je najavio da će se sastati sa predstavnicima američkih kompanija koje posluju u Srbiji, sa kojima će razgovarati o tome kakvu štetu trpe zbog taksi koje je Priština uvela.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara je dodao da je sa predsednikom Vučićem razgovarao o mnogim aspektima odnosa SAD i Srbije. Metju Palmer je istakao da je sa predsednikom Srbije  razgovarao o bilateralnim odnosima, koji su jaki i napreduju,a posebno u ekonomskoj oblasti i naglasio je da su SAD posvećene podršci i investiranju u Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here