Održan 17. “Kup zadrugara”

0
230

U nedelju, 9. Juna, u Kristalnoj dvorani održan je 17. “Kup zadrugara” na kom je nastupilo 300 karatista iz naše zemlje.  

U organizaciji Karate kluba „Zadrugar“ iz Lazareva po 17 put organizovano je takmičenje „Kup zadrugara“, koje je okupilo oko 300 učesnika, mlađih generacija. Pored domaćina i takmičara prisutni su bili i predstavnici lokalne samourave, sportskog saveza, Karate federacija Srbije i Vojvodine i drugi. Prisutne je u ime grada Zrenjanina pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji im je poželeo upseh na takmičenju i dobre rezultate.

„Kup zadrugara“ okupio je ovo godine oko 300 takmičara iz naše zemlje. Pre takmičarskog dela najmlađi članovi „Zadrugara“ pokazali su svoje umeće i za to su nagrađeni medaljama. Za sam klub ovo takmičenje nije imalo veliki rezultatski značaj, ali predstavlja lep kraj ove polusezone.

Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije i član Borda direktora Evropske karate federacije, rekao je da je karate klub “Zadrugar” jedan od kvalitetnijih klubova u našoj zemlji I da sui z njega potekli brojni reprezentativci naše zemlje koji su proslavili naš karate sport.. Pored toga on je rekao I da su sve aktivnosti Karate federacije Srbije trenutno usmerene ka Olompijskim igrama u Tokiju 2020. Godine.

Predsedmik Karate saveza Vojvodine, Strahinja Tepavčević, saglasio se sa predsednikom Karate federacije Srbije da je lazarevački karate klub rasadnik talentovanih sportista čiji su najznačajniji predstavnici trenutno Marina Radičević i Dunja Rajić

Na takmičenju je prisutna bila i članica „Zadrugara“ Dunja Rajić, koja je nedavno vratila sa Balkanskog prvenstva na kom je osvojila zlatnu medalju.

U junu naše karatiste očekuju 2. Evropske igre u Minsku i Univerzitetski karate šampionat Evrope, a u julu Svetski kup i Kvalifikacioi turnir za Olimpijske igre mladih u Umagu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here