Nemoć EU u rešavanju kosovskog problema

0
91

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije dr Dejan Miletić izjavio je da bi najavljeni pokušaj evropskog komesara Johanesa Hana da ‚‚odblokira‚‚ dijalog Beograda i Prištine pokazao još jednom nemoć EU u rešavanju kosovskog problema.

Na konferenciji za medije povodom predstavljanja godišnjeg paketa EU o napretku zemalja Zapadnog Balkana, evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao je da će tokom ovog meseca “probati da odblokira” dijalog Beograda i Prištine kako bi “nešto bilo postignuto u julu u Parizu”. Da li ima dovoljno vremena da se ovako nešto i ostvari i na koji način bi Han mogao da odblokira dijalog pitali smo predsednika Centra za proučavanje globalizacije dr Dejana Miletića.

Johanes Han je izjavio i da ne može da tvrdi da će uspeti u svojoj nameri, istakavši da u svakom slučaju treba iskoristiti sve mogućnosti i dati sve od sebe da bi se dijalog odblokirao. Evropski komesar je daodao da trenutna situacija ne samo da nanosi štetu dvema stranama već i celom regionu zapadnog Balkana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here