Predsednik Vučić u Pančevu na otvaranju nove fabrike

0
93

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Pančevu otvaranju nove fabrike nemačke kompanije „ZF Fridrikshafen AG“ za proizvodnju auto-delova.

U pitanju je investicija vredna sto šezdeset miliona evra, a reč je o prvom pogonu ove kompanije u Srbiji, u kome će se proizvoditi generatori za hibridne i električne pogone, mikroprekidači i prekidači za menjače u kojem je zaposleno tri stotine radnika. Predsednik Aleksandar Vučić je naglasio da je ovo poseban dan ne samo za Pančevo i AP Vojvodinu već i za celu Srbiju. Mnogo truda je uloženo da bi ova kompanija došla u Srbiju.

Predsednik Srbije je naglasio da je fabrika nemačkog proizvođača opremljena najsavremenijom tehnologijom koja se danas primenjuje u svetu kada je u pitanju auto industrija.

Član Upravnog odbora „ZF Fridrikshafen AG ’’ Mihael  Hankel istakao je da je zajedno sa srpskim partnerima ostvaren veliki uspeh u Pančevu i Upravni odbor kompanije je  odlučio da ovde u Srbiji proširi svoje proizvodne kapacitete i zaposli još više ljudi u oblasti električne mobilnosti.

Kompanija „ZF Friedrikshafen AG“ je tehnološka grupacija koja isporučuje sisteme za mobilnost putničkih automobila, dostavnih vozila i industrijske tehnologije. Zapošljava  sto četrdeset devet hiljada radnika na globalnom nivou u  četrdeset  zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here