Ministarka Mihajlović – Do završetka još 1 odsto radova na istočnom kraku Koridora 10

0
124

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla da je na celom istočnom kraku Koridora 10 ostalo da se završi još jedan odsto radova, odnosno oko sto metara trase na deonici Bancarevo–Crvena Reka.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla da je na celom istočnom kraku Koridora 10 ostalo da se završi još jedan odsto radova, odnosno oko sto metara trase na deonici Bancarevo–Crvena Reka. Mihajlović, koja prati radove iz kampa “Koridora Srbije” u Beloj Palanci, rekla je da je u Grdelici bila slična situacija, dodajući da na istočnom kraku takođe postoji nekoliko zahtevnih kosina i klizišta.

Ona je istakla da veruje da će se na jesen pustiti u saobraćaj ceo istočni krak Koridora 10, koji će biti moderan, ali, što je najvažnije, bezbedan auto-put. Potpredsednica Vlade  je napomenula da je tokom izgradnje ovog auto-puta bilo mnogo problema sa planiranjem radova i projektovanjem, što se sada rešava, a na nekim pozicijama uvode se i novi izvođači koji će efikasnije završiti radove.

Prema njenim rečima, Srbija se istočnim krakom ne samo bolje povezuje sa Bugarskom, već je u pitanju i ozbiljna tranzitna ruta ka Turskoj i Bliskom istoku, a koji vodi preko Srbije. Ovaj auto-put je važan i za brži razvoj ovog dela Srbije, što se vidi i po firmama koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot, kao i po tome kako sam grad danas izgleda.

Zorana Mihajlović  je istakla da u poslednjem kvartalu ove godine počinju i radovi na modernizaciji, rekonstrukciji i elektrifikaciji pruge Niš–Dimitrovgrad. Taj projekat, vredan oko dve stotine šezdeset osam miliona evra, uključuje i radove i izgradnju obilazne pruge oko Niša, koju su građani čekali i tražili da se izgradi decenijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here