Miroslav Vasin o najavi izgradnje novog stadiona na periferiji Novog Sada

0
107

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin je ocenio da najava izgradnje novog stadiona na periferiji Novog Sada aktuelizuje pitanje da li Srbijagas na takav način može da raspolaže novcem poreskih obveznika. 

Projekat za izgradnju novog stadiona u Novom Sadu, koju je najavio direktor JP Srbijagas i istovremeno direktor FK Vojvodina, Dušan Bajatović, za sada je samo – najava. Prema onome što se moglo čuti, projekat će finansirati Srbijagas, jedno od najzaduženijih javnih preduzeća, dok će deo sredstava izdvojiti sam grad i država. Da li će ovo značiti još jedno nepotrebno bacanje para poreskih obveznika i građana Srbije, glasilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslavu Vasinu.

Prema pisanju medija, finansiranje izrade projekta za fudbalski stadion samo je još jedan u nizu primera da kontrola rada ovog javnog preduzeća nije uspostavljena. Srbijagas bi bio glavni finansijer izgradnje novog stadiona u Novom Sadu od šesnaest hiljada osam stotina mesta, a koji bi koštao dvadeset pet miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here