Tadija Kačar o izostanaku naših sportista sa Univerzijade u Napulju

0
220

Nekadašnji bokserski šampion Tadija Kačar je ocenio da je izostanak naših sportista sa Univerzijade u Napulju najviše štetio samom sportu, ali i ugledu naše države u svetu.

Vest da srpski studenti prvi put u istoriji domaćeg sporta nisu učestvovali na letnjoj Univerzijadi, zbog nedostatka finansijskih sredstava, odjeknula je u javnosti, a pitanje koje se logično nameće: Ko je kriv? Nadležni peru ruke i prebacuju odgovornost sa jedne na drugu stranu. Kako komentariše odsustvo naših sportista studenata sa ovakve jedne manifestacije, pitali smo proslavljenog bokserskog šampiona Tadiju Kačara.

Prema pisanju medija, Srbija prvi put u istoriji nije učestvovala na Letnjoj univerzijadi, koja je od 3. do 14. jula ove godine održana u Napulju, a razlog je bio – nedostatak para. Iako su na prethodnim Univerzitetskim igrama pre dve godine naši sportisti-studenti osvojili četiri zlatne medalje, ove godine Srbija je ostala bez ijednog predstavnika, jer Ministarstvo omladine i sporta nije uplatilo novac na račun Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here