Fondacija Ršum počela sa radom na novom projektu Akademija Saradnici Sunca

0
334

Danas je počela sa radom prva Akademija „Saradnici Sunca”, sedmodnevni stvaralački kamp namenjen mladim talentovanim pesnicima iz cele Srbije. Akademija „Saradnici Sunca” je prvi projekat koji realizuje novoosnovana Fondacija „Ršum” čiji je osnivač i predsednik naš omiljeni dečiji pesnik Ljubivoje Ršumović.

U dvorištu porodične kuće Ljubivoja Ršumovića u Ljubišu, narednih dana, sa osmoro talentovane dece pored Ršumovića, sa decom će raditi i družiti se mnogi istaknuti književni i dramski stvaraoci, među kojima su: Mošo Odalović, Violeta Jović, Tode Nikoletić, Borka Tomović, Branko Stevanović i drugi.

Cilj kampa je da okupi decu koja se bave literarnim stvaralaštvom i da im pomogne da kroz igru, kreativne radionice i druženje, razvijaju i usavršavaju svoj pesnički talenat.

Ršumović ističe kako se kamp bavi „prepoznavanjem nadarenosti za literarno stvaralaštvo kod dece, ali i praktičnim radom na proučavanju fenomena i tajni detinjstva”.

Poslednjeg dana kampa, 28. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru sa početkom u 17 časova održaće se završna priredba, u kojoj će pored dece pesnika učestvovati Ljubivoje Ršumović, Branislav Rosić i Branko Stevanović. Priredbu će voditi Borka Tomović, dok će specijalni gosti biti Minja Subota i Leontina.

Namera organizatora je da Akademija „Saradnici Sunca” postane tradicionalni godišnji događaj, a da se učešće već naredne godine proširi i na decu iz Republike Srpske i dijaspore.

Projekat Akademija „Saradnici Sunca” podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Čajetina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here