Međunarodni dan nestalih

0
104

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je izjavio da srpski narod Međunarodni dan nestalih lica obeležava sa najvećom tugom i pijetetom, jer se do danas ne zna sudbina još približno četiri hiljade naših sunarodnika nestalih u vihorima ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Đurić je u saopštenju za javnost skrenuo pažnju međunarodne i domaće javnosti na to da je nakon sukoba na Kosovu i Metohiji nepoznata sudbina hiljadu šest stotina pedeset troje ljudi, kako Srba, tako i Albanaca i pripadnika drugih naroda.

Utvrđivanje istine o tome šta im se dogodilo obaveza je čitavog društva i srpskog i albanskog, jer bez toga stranice tragične istorije, obeležene neprijateljstvom, stradanjima i patnjama, neće moći da budu zatvorene. Prema njegovim rečima, bol porodica nestalih ne sme da bude talac nerešenih i neskladnih političkih odnosa.

Đurić je poručio da je iskrenije i bolje angažovanje političkih elita na rešavanju ovog problema jedan od načina za izgradnju poverenja i budućih međunacionalnih odnosa na Kosmetu, koji će biti zasnovani na saradnji i prijateljstvu, a ne na mržnji i nepoverenju.

Direktor Kancelarije je podvukao da će Srbija bez ikakve zadrške, nastaviti da čini sve kako bi se sudbina nestalih, bez obzira na njihovu nacionalnost, rasvetlila, a njihovim porodicama omogućilo da svoje bližnje ožale na dostojanstven način.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here