Zatvaranje trećeg ciklusa Francuskog filmskog karavana

0
89

Povodom zatvaranja trećeg i najave četvrtog ciklusa Francuskog filmskog karavana „Doba sazrevanja“ u gradskoj kući upriličen je prijem za predstavnike Francuskog instituta i kompanije Mlekoprodukt.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić upriličio je u gradskoj kući prijem za predstavnike Francuskog instituta u Beogradu i kompanije „Mlekoprodukt“ povodom zatvaranja trećeg i najave novog ciklusa francuskog filmskog karavana. Tokom septembra Francuski filmski karavan koji ove godine nosi naziv „Doba sazrevanja“ i čiji su sponzori kompanije „Il de France“ i „Mlekoprodukt“ posetio je Lazarevac, Vrnjačku banju, Kovin, Zaječar, Novi Sad, Bečej I naš grad, a prikazani su filmovi “Veliki umovi”, “Valej”, “Kao lav” i “Radionica”. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić rekao je nakon prijema da mu je velika čast da ugosti predstavnike Francuskog instituta i kompanije Mlekoprodukt u Zrenjaninu jer je upravo iz našeg grada i krenuo prvi ciklus francuskog filma. On je još istakao da Zrenjanin očekuje i druge francuske privrednike da investiraju u našem gradu.

Ataše za kulturu Francuskog instituta u Srbiji, Katrin Fudri, zahvalila se kompaniji “Mlekoprodukt” na podršci koju pruža Francuskom filmskom karavanu i istakla da su oblasti u kojima se može uspostaviti saradnja između Srbije i Francuske brojne.

2012. godine Francuski institut u Srbji pokrenuo je projekat turneje filmova uvrštenih u katalog ovog instituta. Od tada svake godine organizuje se preko 500 projekcija u 36 gradova širom Srbije. Cilj je promovisanje francuskog filma širom Srbije u partnerstvu sa lokalnim kulturnim centrima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here