Održana je manifestacija Noć istraživača

0
89

U petak 27. septembra održana je manifestacija Noć istraživača u Kulturnom centru Zrenjanina.

Kulturni centar Zrenjanina i ove godine je bio centralno mesto okupljanja učesnika i posetilaca manifestacije Noć istraživača. U njihovim prostorijama održao se najveći broj radionica i ostalih sadržaja. Evropska ”Noć istraživača” je manifestacija posvećena popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu, održava se u trideset gradova širom Srbije a po deveti put jedan od učesnika bio je i Zrenjanin. Nešto više o ovogodišnjoj Noći istraživača rekao je profesor Miodrag Kovačević, pomoćnik direktora za nastavu Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, istakao je da Kulturni centar pored kulture promoviše i druge stvari kao što je nauka a samim tim i manifestacije poput Noći istraživača.

Noć istraživača predstavlja manifestaciju koja ima za cilj između ostalog, da deca zavole nauku, i da svoje umeće pokažu kroz kreativno stvaralaštvo smatra Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika.

“Evropska noć istraživača” pokrenuta je 2005. godine kao događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Od tada se održava svake godine, poslednjeg petka u septembru. Manifestacija je podržana od strane Evropske komisije, u okviru “Marija Sklodovska – Kiri akcije”, koja predstavlja program Evropske unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here