Trivan i Kosti poručili da nameravaju da prodube saradnju u oblasti zaštite životne sredine

0
126

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i italijanski ministar kopna i mora Serđo Kosti su ocenili da dve zemlje imaju dobre odnose i poručili da nameravaju da prodube saradnju u oblasti zaštite životne sredine.

Sagovornici su takođe najavili da će zajednički nastaviti da rešavaju pitanje zagađenosti vazduha, koje je veliki problem za mnoge zemlje Evrope. Oni su potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti klimatskih promena Trivan je u izjavi za novinare istakao da je Italija naš važan partner i da će biti od velike pomoći kada je u pitanju zaštita životne sredine, dodavši da u toj oblasti italijanska vlada Srbiju vidi kao važnog činioca u regionu.

Trivan je naglasio da obe zemlje imaju želju da prodube saradnju u pronalaženju rešenja za smanjenje zagađenosti. Dva ministra su razgovarala o kvalitetu vazduha kako u Srbiji, tako i u Italiji, a obe zemlje će staviti na raspologanje sve resurse koji mogu da taj problem reše. Ministar Kosti je naglasio da broj ljudi koji umiru u Italiji od zagađenosti vazduha na godišnjem nivou iznosi oko osamdeset hiljada, i to je procenat koji je zastupljen i u Srbiji, shodno broju stanovnika.

Ministri su zaključili da je rešenje da se zagađenost smanji pre svega smanjenjem broja vozila koja emituju štetne gasove, i uvođenjem električnih vozila ili nekih sličnih, koja manje zagađuju našu okolinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here