Obeležen Dan Prve brigade kopnene vojske u kasarni „Jugovićevo

0
471

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je prisustvovao u petak, 8.novembra obeležavanju Dana Prve brigade kopnene vojske u kasarni „Jugovićevo“.

Ovaj datum se obeležava kao sećanje na dan kada je 1918. godine prva jedinica Sedmog pešadijskog puka Vojske Kraljevine Srbije, predvođena majorom Vojislavom Bugarskim, umarširala u Novi Sad.

Vojnoj svečanosti prisustvovali su brojni gosti, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je naglasio da je veoma zadovoljan saradnjom sa Vojskom Srbije koja će jačati i u budućnosti, jer je zajednički cilj da se vojska osnaži.

Komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković je istakao da Prva brigada kopnene vojske već trinaestu godinu za redom slavi svoj dan kao uspomenu na ulazak srpske vojske u Novi Sad 9. novembra 1918. godine i da je tim povodom organizovano više raznovrsnih aktivnosti.

U sklopu obeležavanja Dana Prve brigade kopnene vojske, je upriličeno i otkrivanje spomen-ploče generalu majoru Mladenu Bratiću koji je poginuo je na borbenom zadatku 4. novembra 1991. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here