Otvoren treći javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje IPARD podsticaja

0
89

Otvoren je treći javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje IPARD podsticaja za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Predmet ovog javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije. Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća, jaja i grožđa. Zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija.

Po ovom javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od pet milijardi četiri stotine dvanaest miliona dinara, a visina podsticaja je pedeset odsto , odnosno šezdeset odsto prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je deset hiljada evra , maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća, sektora mesa, jaja i grožđa  milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i od dva miliona evra.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja. Rok za podnošenje zahteva je do ponedeljka, 24. februara 2020.godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here