Predsednik Vučić sastao se u Grčkoj sa predsednikom Prokopisom Pavlopulosom

0
87

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Republici Grčkoj, gde se sastao sa predsednikom te zemlje Prokopisom Pavlopulosom. Predsednik Grčke je dočekao predsednika Vučića uz najviše državne počasti , a prethodno je predsednik Srbije položio venac na Spomenik neznanom junaku u Atini.

Na početku razgovora sa predsednikom Pavlopulosom predsednik Vučić se zahvalio na gostoprimstvu . Srbija i Grčka su prijatelji, a posao dve zemlje je , kako je rekao,da napravimo da budemo još bolji prijatelji i da budemo još bliži jedni drugima u budućnosti. Srpski i grčki narod su vekovima delili zajedničku sudbimu i bili jedno uz druge kada je bilo najteže. Vučić je dodao da danas Srbija i Grčka imaju veoma dobre bilateralne odnose i da je ponovo pokrenuta trgovinska razmena između naših zemalja. On je zahvalio predsedniku Grčke i grčkom narodu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i podršci na evropskom putu naše zemlje. Predsednik je zahvalio grčkom kolegi što je vodio računa o interesima Srbije i izrazio je nadu da će Pavlopulosova poseta Beogradu doneti još bolje odnose našim zemljama.

Predsednik Prokopis Pavlopulos je naglasio da se izuzetni i efikasni odnosi dve zemlje zasnivaju na dugom prijateljstvu srpskog i grčkog naroda.  Proces učlanjenja Srbije u evropsku porodicu je važan,a poseta predstavlja doprinos tom naporu. Pavlopulos je naglasio da za naš region, Grčka ima viziju da sve zemlje regiona mogu da doprinesu da izgradimo jak jugoistočni stub, da konflikte i neslaganja ostavimo za sobom i da treba da gledamo u budućnost. Ko želi da postane član, mora da ispuni sve evropske standarde, a Srbija je je na visini tog zadatka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here