Predsednik Vučić obišao fabriku Mei Ta u Bariču kod Obrenovca

0
105

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao fabriku Mei Ta u Bariču kod Obrenovca, gde je prisustvovao obuci za novozaposlene, kao i predavanju za učenike obrenovačke Tehničke škole, koja se organizuje u toj kompaniji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao fabriku Mei Ta Europe u Bariču kod Obrenovca, gde je prisustvovao obuci za novozaposlene i predavanju za učenike Tehničke škole, a koji se organizuju u toj kompaniji. Vučić je obišao livnicu i pogon za mašinsku obradu posle čega je razgovarao sa učenicima Tehničke škole iz Obrenovca. Predsednik je rekao da mu je jedan od najvećih svetskih lidera, Šimon Perez, u razgovoru rekao da će budućnost imati samo oni u čijim zemljama radnici budu učili, a učenici budu radili, jer drugačije neće moći da izdrže tržište i konkurenciju, i neće moći da opstanu.

Kompanija Mei Ta Europe se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova. Prva fabrika u Bariču kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017.godine, a druga u junu prošle godine. Mei Ta je ukupno u dve fabrike u Obrenovcu uložila sto pedeset miliona evra, a zapošljava tri hiljade  ljudi. U fabrici postoji potreba za novim zaposlenima i zbog toga se konstantno organizuju obuke za nove radnike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here