U Zrenjaninu je održan razgovor o Memorandumu o budućnosti Vojvodine

0
164

U Zrenjaninu je održan razgovor o Memorandumu o budućnosti Vojvodine.

Devet partija i organizacija, potpisnica Memoranduma o budućnosti Vojvodine, kroz taj dokument su se založili za punu autonomiju Vojvodine unutar Srbije, za ulazak Srbije u EU i u NATO, za potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma s Kosovom, ali i protiv srpskog nacionalizma, koji su okarakterisali kao glavnu pretnju po mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. U Zrenjaninu je, u hotelu Vojvodina, održan razgovor o Memorandumu o budućnosti Vojvodine, a koja poruka je tom prilikom poslata rekao je Nenad Čanak, predsednik LSV.

Zrenjanin mora da bude ono što je bio pre 30 godina naglasio je ovom prilikom Dragan Civrić, predsednik Liberalno demokratskog pokreta Vojvodine.

Bojan Kostreš, generalni sekretat LSV-a, istakao je da Vojvođanski front ima poruku za stanovnike Zrenjanina a to je da izlaze na izbore da bi pobedili i preuzeli odgovornost za upravljanje gradom.

Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini istakao je razloge zbog kojih je podržao Memorandum.

Održana tribina u Zrenjaninu prva je u nizu tribina koje će biti održane u 2020.godini. Šta je obeležilo prošlu godinu i na čemu se radilo istakao je Aleksandar Odžić, predsednik Vojvođanske partije.

Potpisnice Memoranduma traže slobodne izbore, oslobađanje i pluralizaciju medija, kao i najoštrije kažnjavanje upotrebe nasilja, koje se primenjuje u političkoj borbi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here