Vrtići proslavili dan maternjeg jezika

0
288

U Domu kulture „Petefi Šandor“ u Mužlji deca iz vrtića „Alisa u zemlji čuda“ i „Snežana“ obeležila su prigodnim programom Međunarodni dan maternjeg jezika. Program su realizovani Predškolska ustanova Zrenjanin, Ženska inicijativa Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

U Domu kulture „Petefi Šandor“ u Mužlji u organizaciji Udruženja „Ženska inicijativa Zrenjanin“, Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ i Predškolske ustanove Zrenjanin obeležen je Mežunarodni dan maternjeg jezika. Program su pripremili mališani iz vrtića „Alisa u zemlji čuda“ i „Snežana“, a interpretiran je i na mađarskom i na srpskom jeziku. Ovo je već treća godina da „Udruženje „Žiz“ obeležava ovaj datum, koji je veoma značajan za našu miltinacionalnu sredinu.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ već treću godinu za redom učestvuje u aktivnostima povodom obeležavanja ovog datuma, a želja je da se narednih godina Svetski dan maternjeg jezika obeležava upravo u gradskoj biblioteci.

Međunarodni dan maternjeg jezika ustanovljen je 1999. godine od strane organizacije UNESCO. Generalna skupština Ujedinjenih nacija priznala je rezolucijom ovaj praznik i odredila 2008. godinu za međunarodnu godinu jezika. Međunarodni dan maternjeg jezika, koji se obeležava 21. februara, članice UNESCO-a proslavljaju kako bi promovisale jezičku i kulturnu raznolikost i višejezičnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here